aminfo
Your Cart

EVALUARE DAUNĂ AUTO

O dauna auto inseamna pagube produse autoturismelor implicate in evenimente rutiere si implicit costuri cu reparatii destul de costisitoare.


Indiferent daca esti pagubit sau vinovat intr-un eveniment rutier, putem sa-ti calculam valoarea reparatiei autovehiculului , pe baza unei evaluari facute de agentul constatator (reprezentant al societatii de asigurari),  sau pe baza descrierii tale  (pozele sunt un plus pentru o evaluare corecta).


Calculatia se face intr-un program creat special pentru acest domeniu, acreditat si recunoscut de institutiile si firmele implicate: SOCIETATI DE ASIGURARE, UNITATI REPARATOARE, RAR .


Data fiind “calitatea” calculatiei (deviz estimativ), pentru ca este facuta de specilisti acreditati in domeniul auto si daune auto, cu o experienta vasta si vechime in acest domeniu, poate fi folosita ca document INFORMATIV chiar si in instanta.


Un astfel de deviz estimativ, pe langa reperele clar identificate,  cu coduri de origine, scoate in evidenta si alte elemente foarte importante :
✅ lucrarile(operatiunile) conexe, care de cele mai multe ori, nu sunt luate in calcul in evaluarea daunelor (un exemplu simplu este inlocuirea farurilor care presupune si reglarea lor, ca operatiune conexa );
✅ materialele necesare executarii reparatiei sunt clar evidentiate si calculate;
✅ piesele mici (piulite, suruburi, solutii) sunt un factor important pentru o evaluare corecta.


Rolul unei evaluari CORECTE si CALITATIVE este sa te jute sa iei o decizie buna cand ai  o dauna la masina proprie sau faci o dauna altei masini si vrei sa sti cat costa cu adevarat reparatia !

EXEMPLU 1

Ai avut un eveniment rutier si ti s-a produs o paguba masinii tale . Dupa ce s-a facut constatarea, inspectorul de daune are rolul de a te indruma catre un service auto, sau (cel mai des intalnit) sa ti se propuna o reparatie in regie proprie. Indiferent ce varianta alegi pentru reparatia masinii, este impetuos necesar sa sti ce valoare reala are reparatia si ce presupune aceasta.

✅ In cazul in care alegi sa mergi in service, cu cat valoarea pagubei este mai mare, cu atat pretentiile tale, fiind client, trebuie sa fie pe masura si sa nu accepti nici un rabat la calitatea lucrarii.

✅ In cazul in care optezi pentru reparatie in regie proprie, este un atu puternic in negociere si poti sa iei o decizie buna atunci cand trebuie sa accepti suma propusa de inspectorul de daune!

EXEMPLU 2

Ai avut un eveniment rutier in care ai fost vinovat si trebuie sa platesti pagubele produse.

Imagineaza-ti ca ai avariat un autoturism foarte scump si proprietarul masinii iti cere o suma exorbitanta pentru un simplu revopsit de bara, tocmai pentru ca stie ca are o masina cu valoare mare. O evaluare buna te poate ajuta intr-o negociere corecta si astfel nu vei plati mai mult decat este necesar.


EXEMPLU 3

Ai gasit autoturismul personal avariat si nu sti cum s-a intamplat. In acest caz, cel mai probabil, vei cauta un service auto care iti poate face reparatia si nu poti avea control asupra costurilor daca nu ai o evaluare corecta, facuta in paralel, pentru a evita costuri suplimentare nejustificate.

NOTA: EVALUARILE SE FAC STRICT AUTOTURISMELOR IMPLICATE IN EVENIMENTE, NU SI PENTRU ALTE BUNURI !
SUNT INFORMAT ! SUNT PROTEJAT !Evaluare Dauna Auto - Deviz Reparatie Auto